Naar nieuwsoverzicht

VIPKID - Het verhaal van Kay Neijmeijer

19-09-2016
VIPKID - Het verhaal van Kay Neijmeijer

Hallo mijn naam is Kay en ik was bij de wedstrijd PEC Zwolle tegen FC Utrecht VIP-KID. Ik mocht samen met mijn vriendje Luuk en mijn papa naar de wedstrijd. We mochten ook allemaal leuke dingen zien en doen in het stadion.

Toen we bij het stadion van PEC Zwolle aankwamen mochten we naar het supportershome daar hebben we een handje aan onze begeleider Johan gegeven. Johan had 2 tassen vol met allemaal spulletjes van PEC Zwolle voor mij als cadeautjes, een mok, een cakevorm en 2 sjaals van PEC Zwolle, en nog veel meer.

Na wat gedronken te hebben in het supportershome, hebben we een rondleiding in het stadion gehad en met de VIP KID jas die Johan me had gegeven kon je echt overal komen. We gingen als eerste naar de controlekamer, helemaal bovenin het stadion. Daar zitten allemaal mensen die op beeldschermen naar de mensen op de tribune kijken en er zaten ook twee politieagenten. Luuk en ik mochten ook met een camera spelen, kijken hoe goed je er mee kon rondkijken in het stadion. Toen we op een supporter van PEC inzoomden, die op de tribune zat, konden we zelfs zien wat voor merk schoenen hij aan had, erg cool. Na de controlekamer zijn we naar de plek gegaan waar de televisiecamera's staan. Dat was wel een beetje eng, want dan zit je helemaal bovenin het stadion. Wij mochten ook nog even achter de camera's staan. Vervolgens zijn we naar de skyboxen gegaan en hebben Luuk en ik heerlijk even op de rode stoeltjes gezeten, als echte directeuren. Als laatste van de tour door het stadion hebben we de prijzenkast van PEC Zwolle bekeken en zijn we naar het spelershome geweest.

Na de rondleiding door het stadion mochten we op het veld de warming-up meemaken. Luuk en ik hebben nog even gevoetbald met de ballen van de wedstrijd. Die waren wel een stuk harder dan wij bij onze club ZAC in de F-jes hebben. Stef Nijland kwam nog even langs en ik heb hem gevraagd bij welke club hij in de F-jes is begonnen. Het was een club bij Eindhoven in de buurt, maar de naam weet ik niet meer.

Vlak voor de wedstijd heeft de meneer die de aankondigingen op het veld doet, nog iets op over mij verteld. Best wel cool om mijn naam over de speakers van het stadion te horen. En toen begon de wedstrijd. We hebben echt genoten, we hadden hele mooie plaatsen achter de dug-out van PEC Zwolle en konden alles goed zien. We hebben meegezongen en geklapt. Alleen jammer van de laatste minuut met de penalty van FC Utrecht.

Na de wedstrijd mochten we aanwezig zijn bij de persconferentie en wij mochten nog een vraag stellen aan Ron Jans, best wel spannend. Als laatste zijn we nog even op de foto gegaan met Bram van Polen en hebben nog even tv gekeken in het spelershome. Toen was het tijd om naar huis te gaan. We (Luuk, ik en mijn vader) hebben echt heel erg genoten van deze bijzondere dag. Het was perfect geregeld en we hadden echt hele leuke begeleiding. We willen de supportersclub van PEC Zwolle erg bedanken voor het mogelijk maken van deze speciale dag en natuurlijk willen we onze begeleider Johan Zomerdijk bedanken, het was echt top.

Groetjes Kay Neijmeijer