Wie of wat is nou de Supportersclub PEC Zwolle?


De officiële supportersclub van de Betaald Voetbal Organisatie PEC (BVO) Zwolle bestaat sinds 4 november 1976 en heeft net als de BVO al een aantal verschillende namen gehad.  In chronologische volgorde zijn dat:

1976 – 1990           Supportersclub PEC
1990 – 2015           Supportersclub F.C. Zwolle
2012 – heden          Supportersclub PEC Zwolle*
*  Vastgelegd in de laatste statuten wijziging bij Notaris Timmerman, zie pdf bestand.

Supportersclub PEC Zwolle is een vereniging die tot doel heeft om zoveel mogelijk mensen te interesseren voor het bezoeken van de wedstrijden, zowel thuis als uit, van het 1ste van de PEC Zwolle. Dit betreft alle wedstrijden: in competitieverband, in de beker als ook in Europeesverband. De bezoekers zijn dan “supporters van PEC Zwolle”.

Daarnaast verleent de Supportersclub PEC Zwolle ze ook haar  medewerking aan de organisatie/uitvoering van activiteiten/projecten van BVO PEC Zwolle. Denk hierbij aan: busreizen naar uitwedstrijden, de open dag, forumavond en een maatschappelijk projecten via Frion. Ook heeft de Supportersclub PEC Zwolle een eigen jeugd afdeling, bestaande uit de kids- en juniorclub.

De thuisbasis voor het gezellig samen zijn van PEC Zwolle supporters voor zowel jong als oud is het supporterscafé, ons home. Deze bevindt zich onder de Marten Eibrink tribune. 

 

Het bestuur van de Supportersclub PEC Zwolle wordt gevormd door:

Voorzitter: Freddy Eikelboom  
Penningmeester: José Morsink  
Secretaris: Leo Procee (media, pr, ODP)
Algemeen lid: Edwin Deuling (busreizen, sponsor&merchandising en kids&junior club)
Algemeen lid: Michael Reuvekamp (beheerszaken en supporterszaken)

NB. Tussen ( ) het aandachtsgebied van de leden van het bestuur.

Naast het bestuur heeft de supportersclub ook nog ruim 70 andere vrijwilligers die er voor zorgen dat alle zaken/activiteiten en projecten goed verlopen. Denk hierbij aan de bezetting van de bar, de beveiliging, het organiseren van de busreizen, het organiseren van de line-up, ballenjongens/meisjes regelen,  de website up to date houden, kortom teveel om op te noemen. De supportersclub is zeer blij met al deze vrijwilligers.

De Supportersclub is daarnaast ook een serieuze gesprekspartner van de BVO PEC Zwolle. Regelmatig hebben we een overleg, waarin allerlei zaken worden besproken. Denk hierbij aan: veiligheid; sfeeractie; maatschappelijke projecten; busacties, etc.

De Supportersclub PEC Zwolle heeft op dit moment ruim 2500 leden, waarvan 700 jeugdleden zijn. We zijn een heel actieve vereniging , zetten ons maatschappelijk in, vertegenwoordigt een groot aantal supporters en zijn er dus echt voor iedereen, jong en oud!

Het bestuur.