Naar nieuwsoverzicht

VIPKID - Het verhaal van Jorik Middelveld

22-01-2017

Ik had meegedaan met de VIPKID prijsvraag en tot mijn verrassing werd ik dinsdagavond uit mijn bed gebeld door Lareina.

Ik mocht VIPKID zijn bij de wedstrijd PEC-AJAX. Ik heb de hele week naar de wedstrijd uitgekeken en de dagen afgeteld tot zondag 1 uur.

Ik mocht nog twee personen meenemen en heb mijn vriend Jurre en mijn vader gekozen. Bij het supportershome werd ik opgewacht door Johan Zomerdijk en die vertelde mij wat over de supportersclub en het supportershome.

Ook kreeg ik een tas met leuke cadeautjes zoals een sjaal en een mok van de supportersvereniging van PEC. Nadat we iets hadden gedronken zijn we naar de fanshop gelopen en hebben we de kaartjes opgehaald, daar heb ik nog meer leuke cadeautjes gekregen zoals een poster en nog een sjaal.

Daarna zijn we via de hoofdingang naar de commandoruimte gegaan, daar zaten heel veel politieagenten die de boel in de gaten hielden. Johan vertelde dat als je vuurwerk zou gooien ze je zo er uit konden pikken, de camera was zo sterk je kon bijna zien wat iedereen in de handen had.

Vervolgens zijn we naar het bordes gelopen vanwaar de TV opnames worden gemaakt, hier mocht ik nog even met de camera op de foto. We zijn ook nog in de persruimte geweest en de tunnel van waaruit de spelers het veld oplopen. Toen we het veld op gingen kwam Rik Dekker naar mij toe, hij vertelde dat hij lang geblesseerd was en ik mocht met hem op de foto.

Daarna hebben we de warming up gekeken en zijn we nog met Zwolfje op de foto gegaan. Op het veld stond ik vlak bij Ron Jans en werd Peter Bosz van Ajax geïnterviewd door FOX sport.

Daarna begon de wedstrijd. Ik vond PEC de eerste helft beter dan AJAX en eigenlijk hadden we voor moeten staan. De tweede helft kregen we een onterechte penalty tegen, daar was ik erg boos over. Ron Jans die vlak voor ons stond in de dug-out snapte er ook niets van. Vlak daarna werd het 0-2 en achteraf hoorde ik in het spelershome dat dat een buitenspeldoelpunt was. Gelukkig konden we daarna juichen omdat PEC 1-2 maakte en werd het nog even spannend. Ik vond het leuk dat Stef Nijland ook nog mocht invallen, hij had nog een mooi schot op doel maar die ging er helaas niet in.

Jammer genoeg maakte AJAX 1-3. Na de wedstrijd mochten we naar het spelershome, maar we zijn eerst nog een keer naar de persruimte gegaan. Daar zagen we de persconferentie met Ron Jans en Peter Bosz. Ik mocht ook nog samen met mijn vriend Jurre op de stoel van Ron Jans en Peter Bosz zitten achter de tafel.

Daarna zijn we naar het spelershome gegaan en konden we op handtekeningen jacht en mochten we met veel spelers nog op de foto. Toen we terug liepen naar het supportershome kwamen we Ron Jans nog tegen en mochten we ook van hem een handtekening en met hem op de foto. Ik heb een superdag gehad en wil de supportersclub heel erg bedanken.

Groetjes, Jorik