Young United

Wat is Young United?

Young United is een klein project waar maximaal 8 jongeren aan mee kunnen doen. In dit project krijgen jongeren van 13 t/m 16 jaar de kans om werkzaamheden te doen bij PEC Zwolle en zo vaardigheden te leren. Dit is een project dat al meer dan 10 jaar draait onder begeleiding van de Supportersclub PEC Zwolle en Youth United.

Doel van Young United

In het verleden werd er op verschillende vlakken gewerkt, maar de afgelopen jaren werken de jongeren voornamelijk in de omloop bij thuiswedstrijden van PEC Zwolle. De jongeren verbeteren tijdens het werk hun sociale vaardigheden. Daarnaast leren ze hoe ze om moeten gaan met afspraken en andere aspecten van het arbeidsproces. De jongeren krijgen elke thuiswedstrijd begeleiding van vrijwilligers van Youth United en Travers. De begeleiding bestaat uit meewerken en het geven van handvaten over hoe om te gaan met allerlei zaken die tijdens het werk naar voren komen. We kiezen hier voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit.

Waar komen de jongeren vandaan?

De jongeren komen voornamelijk uit de wijken: Indische Buurt en de Wipstrik, maar jongeren uit andere wijken hebben ook de mogelijkheid om hier aan mee te doen.

Behaald resultaat

Op dit moment zijn er al 3 jongeren doorgestroomd naar Equipe waar ze werkzaamheden doen in de businessclub en een 0-uren contract hebben gekregen. Een mooi resultaat waar we als Supportersclub PEC Zwolle trots op zijn!